2015 m. kovo 9 d., pirmadienis

Hermès Kelly I dalis

Šiuolaikinė moteris neįsivaizduojama be rankinės ar delninės (angl. - clutch). Ji derina prie jos stilingą aprangą ir batus, ji jaučia pasitikėjimą, komfortą, spinduliuoja energija... Kiekvienais metais dizaineriai mums siūlo vis naujas rankinių formas, fasonus, spalvas. Tačiau nedaug kas žino pagarbos vertą objektą, sėkmingai atlaikiusį laiko išbandymus ir užėmusį pačią Olimpo kalno viršūnę. Tai - visų mylima ir nepakartojama "Hermes" firmos rankinė - "Kelly".
Šio prekinio ženklo istorija gana banali. Šiandien garsūs prancūzų mados namai "Hermes" tada buvo tik nedidelė dirbtuvėlė, kurioje gaminami aksesuarai arkliams. Šeimos verslas įkurtas vokiečių meistro Thierry Hermes, kurį paveldėjo jo sūnus, o iš šio - ir anūkas. Tomis dienomis, kai keliuose tik ėmė atsirasti pirmieji automobiliai, o paklausa žirgų balnams ženkliai sumažėjo, kompanija "Hermes" patyrė pačius sunkiausius savo gyvavimo laikus. Noras išlaikyti verslą savininkus pastumėjo imtis drąsių eksperimentų, tarp jų buvo ir rankinių gamyba.




  

Pirmuoju Hermes Kelly prototipu tapo moteriškas kasdieninis krepšys, kuris vadinosi "Sac à dépêches". Savo dydžiu krepšys šiek tiek skyrėsi nuo galutinės gaminio versijos ir buvo labiau panašus į pirkinių krepšį nei į elegantišką rankinę. Galbūt ir iki šių dienų išliktų tik paprastas, bet labai aukštos kokybės moteriškas pirkinių krepšys, jei ne 1956 metais įvykęs įvykis, kuris višiškai pakeitė požiūrį į šį krepšį.

Visų mylima aktorė Grace Kelly, ištekėjusi už Monako princo, tapo tikra pagunda paparaciams, kurie kiekviename žingsnyje persekiojo jaunuosius. Džiaugsminga žinia apie princėsės nėštumą buvo kruopščiai slepiama, o Grace visur ir visada su savimi ėmė paprastą kasdieninį Hermes krepšį, po kuriuo ilgą laiką slėpėsi suapvalėjęs pilvas. Ir štai netrukus vienas iš fotografų pagavo puikų kadrą, kuomet princesė kruopščiai prisidengia odiniu krepšiu. Netrukus ši nuotrauka atsirado viso pasaulio spaudoje ir tapo sensacija, o iniciatyvus Hermes savininkas nepraleido progos pralobti ir išgarsėti. Jis greitai pasisavino aktorės vardą ir juo pavadino dabar jau garsiają Hermes Kelly rankinę.


Grace Kelly su Hermes rankine.
  
Emile Hermès greitai pasiekė norima sėkmė. Po Monako princesės įpėdinio gimimo, Grace tapo labai populiari, žmonės įdėmiai domėjosi ne tik jos asmeniniu gyvenimu, bet ir aksesuarais, kuriuos rinkosi princesė. Įmonės Hermes dizaineriams teko gerokai paplušėti, kad rankinė atitiktų savo naują statusą. Rankinė tapo labiau praktinė, patogi, tačiau neprarado savo pagrindinės savybės - pačios aukščiausios kokybės. Modelio dizainas - specialus metalinis užsegimas su užraktu - tapo toks atpažįstamas, kad rankinė išsiskyrė tarp tūkstančių kitų. Ji tapo pageidaujama daugelio aktorių ir įtakingų žmonių. Hermes Kelly nepraranda savo populiarumo iki šių dienų - tai prabangos, išskirtinio skonio, elegancijos ženklas, nurodantis itin aukštą statusą. 

Bus daugiau...

Straipsnis: Janessa, nuotraukos iš interneto.